Tiešsaistes seminārs "Bioloģiskie riski pārtikas ražošanas nozarē"ATCELTS
ESF projekts "Darba drošības normatīvo aktu praktiskās ieviešanas un uzraudzības pilnveidošana "(Nr.7.3.1.0/16/I/001)
RSU Darba drošības un vides veselības institūts
organizē semināru
“Bioloģiskie riski pārtikas ražošanas nozarē”
Semināra mērķis:
Informēt semināra dalībniekus par bioloģiskajiem riskiem pārtikas ražošanā, t.sk., informēt dalībniekus par būtiskākajiem bioloģiskajiem riska faktoriem pārtikas ražošanā, kurā iespējama saskare ar bioloģiskajiem aģentiem.
Mērķauditorija:
Darba devēji, darba ņēmēji, darba aizsardzības speciālisti, darba aizsardzības kompetentie speciālisti, personāla speciālisti u.c. interesenti.
Programmā ietvertās tēmas:
- Bioloģiskie aģenti un bioloģisko aģentu grupas pārtikas ražošanā
- Bioloģisko aģentu pārnešanas ceļi pārtikas ražošanā
- Bioloģisko risku izraisītie veselības traucējumi pārtikas ražošanā
- Bioloģisko risku izraisītās arodslimības un nelaimes gadījumi
- Bioloģiskā riska novērtēšanas soļi
- Svarīgākie preventīvie pasākumi bioloģiskā riska samazināšanai pārtikas ražošanā
- Saistošie normatīvo aktu regulējumi, saskaroties ar bioloģiskajiem riskiem un prasības bioloģiskā riska novērtēšanā pārtikas ražošanā
Semināra norises laiks un vieta:
- 2022.gada 14.jūnijs, plkst. 10:00-12:00
- Tiešsaiste, izmantojot ZOOM platformu (veiksmīgam grupu darbam nepieciešams pieslēgties, izmantojot datoru un mikrofonu)
Reģistrēties semināram: http://stradavesels.lv/kalendars
- Tālrunis: + 371 256 36 433; e–pasts: Ieslēdz javascriptu, lai apskatītu adresi.
- Lūgums semināru skatīties, klausīties, izmantojot datoru
- Dalībnieku skaits seminārā ir ierobežots, tāpēc lūdzam pieteikties savlaicīgi. Ja tiks pārsniegts vietu skaits, paturam tiesības atteikt dalību tiem dalībniekiem, kuri pieteikušies vēlāk.
Sertifikāts: Par dalību seminārā tiek izsniegts RSU sertifikāts (2 izglītības stundas).
Dalības maksa: Dalība seminārā ir BEZMAKSAS.
Tiešsaistes seminārs "Darba vides ergonomiskie riska faktori pārtikas ražošanas nozarē"
RSU Darba drošības un vides veselības institūts
organizē
tiešsaistes semināru
„Darba vides ergonomiskie riska faktori pārtikas ražošanas nozarē”
Semināra mērķis:
Uzlabot darba devēju, nodarbināto un darba aizsardzības speciālistu zināšanas par darba aizsardzības jautājumiem un aktualitātēm attiecībā uz ergonomiku un pārslodžu izraisītajām arodslimībām pārtikas ražošanas nozarē, to agrīnu diagnostiku un preventīvo pasākumu iespējām.
Mērķauditorija:
Darba aizsardzības speciālisti, darba aizsardzības vecākie/kompetentie speciālisti, uzņēmēji, arodbiedrību biedri, personāla vadītāji, arodslimību un arodveselības ārsti, u.c. interesenti.
Programmā ietvertās tēmas:
- Informācija par darba aizsardzības aktualitātēm Latvijā.
- Tipiskākās darba pozas pārtikas ražošanā nodarbinātajiem.
- Smagumu pārvietošanas veidi un vienveidīgu kustību piemēri – to radītie riski un iespējamās sekas.
- Ergonomisko risku novērtējums.
- Preventīvo pasākumu iespējas pārtikas ražošanas nozarē nodarbinātajiem.
Semināra programma pielikumā.
Semināra norises laiks un vieta:
2022. gada 14. jūnijs, plkst. 10.00 – 12.15;
Tiešsaiste, izmantojot ZOOM platformu (pieslēgšanās saiti saņemsiet pēc dalības apstiprināšanas, dienu pirms semināra)
Pieteikšanās:
- TIKAI elektroniski: http://stradavesels.lv/kalendars/event-6465/pieteikties-14.06.2022./
- Informācijai: tālrunis: 29437702; e–pasts: Ieslēdz javascriptu, lai apskatītu adresi.
Sertifikāts: Par dalību seminārā tiek izsniegts RSU sertifikāts (3KP jeb akadēmiskās izglītības stundas).
Dalības maksa: Dalība seminārā ir BEZMAKSAS. Semināra dalībniekiem ir nodrošināti semināra materiāli.
Seminārs notiek Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras kontaktpunkta Latvijā Informācijas padomes apstiprinātā „Darba aizsardzības preventīvo pasākumu plāns 2022. gadam” ietvaros